+302372031100 | Dental Care -Ελένη Μητροφάνη | Μεγάλη Παναγία, Χαλκιδική

Προληπτική οδοντιατρική & περιοδοντολογία

Η περιοδοντίτιδα, είναι μία σοβαρή μόλυνση των ούλων και των ιστών γύρω από τα δόντια. Προκαλείται από βακτήρια που έχουν συσσωρευθεί στο στόμα. Η χρόνια ουλίτιδα και η ύπαρξη τρυγίας (πέτρα) στα δόντια αποτελούν προδιαθεσικούς παράγοντες για την εμφάνισή της. Καθώς η περιοδοντίτιδα εξελίσσεται, τα δόντια εμφανίζουν κινητικότητα, πόνο κατά τη μάσηση και φλεγμονές, οι οποίες στη συνέχεια δημιουργούν βλάβες και στο οστό.

Για να είναι επιτυχημένη η αντιμετώπιση των προβλημάτων του περιοδοντίου πρέπει το πρόγραμμα προληπτικής θεραπείας που θα ακολουθήσει ο κάθε ασθενής να είναι προσαρμοσμένο στις δικές του ανάγκες.

Αρχικά, γίνεται ένας ενδελεχής έλεγχος των δοντιών και των ούλων κλινικά και ακτινογραφικά. Στη συνέχεια ο ασθενής ενημερώνεται για την ενδεδειγμένη  οδοντιατρική θεραπεία στην όποια θα υποβληθεί.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σωστή χρήση των μέσων στοματικής υγιεινής (οδοντόβουρτσα, στοματικό διάλυμα, μεσοδόντια βουρτσάκια, οδοντικό νήμα) όπως και την εκπαίδευση των ασθενών πάνω στον σωστό τρόπο και συχνότητα του βουρτσίσματος.

Επιπρόσθετα, για τη διατήρηση μίας υγιούς και όμορφης αισθητικά κλινικής εικόνας των δοντιών απαιτείται η τακτική παρακολούθηση από τον οδοντίατρο και η κατά γράμμα τήρηση των οδηγιών του.